Socker vs vitaminer


Skönhet kommer inifrån - med smak av röd grapefrukt

Att skönhet kommer inifrån har du hört. De dagar då utsidan känns glåmig och grå kan du ge insidan lite extra hjälp. Vitamin Care innehåller vitaminer och zink som bidrar till god ämnesomsättning i kroppens celler samt biotin för hår, hud och naglar. 

Vitamin Well´s Care

RDI per flaska
Zink 5 mg 33 %
Vitamin B12 0,50 mcg 50 %
Vitamin C 60 mg 100 %
Vitamin E 3 mg 30 %
Folsyra 200 mcg 100%
Biotin 150 mcg 100 %

En flaska Vitamin Well´s Care på 500 ml innehåller dessutom följande:

Lutein 1 mg
Fläderbärsextrakt 250 mg
Granatäppleextrakt 25 mg

Zink

Zink är ett ämne som ingår som kritisk komponent i ett stort antal enzymer som är väsentliga för celldelning, proteinsyntes och DNA-stabilisering. Zink är sedan länge en känd och använd spårmetall för sårläkning.

Vitamin B12

Vitamin B12 (Kobalamin) behövs för cellernas ämnesomsättning, bland annat för bildningen av blodkroppar. Det är också nödvändigt för nervsystemets funktion.

Vitamin C

Vitamin C (Askorbinsyra) är en av kroppens universalantioxidanter och har således en viktig generell funktion i neutralisering av fria radikaler. Vitamin C är också nödvändigt för många enzymsystem som styr ämnesomsättning av kolesterol, gallsyror och läkemedel. Vitamin C förbättrar upptagningen av järn från tarmen och behövs för att folsyra skall fungera. Vitaminet behövs för de vita blodkropparnas (leukocyternas) funktion och bildning av kollagen är beroende av tillgång på Vitamin C.

Vitamin E

Vitamin E är en stark antioxidant och ingår i kroppens skydd mot fria radikaler. De olika antioxidativa systemen samverkar vilket gör att ett bra försvar mot fria radikaler kräver tillgång på flera antioxidativa system i samverkan. Vitamin E skyddar känsliga vävnader som hud och blodkärl.

Folsyra

Folsyra är en nyckelkomponent i all proteinbildning. Bildning av röda blodkroppar kräver syntes av hemoglobin och här har folsyra en central roll. Under senare år har det tydligt uppmärksammats att gravida kvinnor har ett ökat behov av folsyra.

Biotin

Biotin är ännu en vattenlöslig vitamin som spelar en generell roll i kroppens om- sättning av proteiner, fett och kolhydrater. Vidare aktiverar Biotin enzymer som bidrar till imunsystemets funktion. Snabbväxande vävnader som hud och hår kan anses ha extra stort behov av Biotin.

Lutein

Lutein är en nära släkting till A-vitamin som har starka antioxidativa egenskaper och deltar i hudens kontinuerliga uppbyggnad och underhåll.

Fläderbärsextrakt

Fläderbärsextrakt innehåller naturligt Anthocyanin, en grupp med mycket starka antioxidativa egenskaper som har en serie värdefulla biokemiska funktioner, bl a en skyddande effekt på blodkärlen. Anthocyaniner anses också ha positiv effekt på nervfunktionerna och vissa DNA-skyddande effekter.

Granatäppleextrakt

Granatäppleextrakt är liksom fläderbärsextrakt en potent antioxidativt och har visats ha skyddande effekter på kärlsystemet. Granatäpplen och granatäppelextrakt har fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren och används i ett stort antal kosttillskott.

(Taget från vitaminwell.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0